Kotlety cielęce po mediolańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety cielęce po mediolańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 łyżek

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety rozbij, jedno jajko rozkłóć.

Krok 2

Kotlety maczaj w jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na maśle* przez około 5 minut.

Krok 3

2 jajka ugotuj na twardo, cytrynę pokrój w plasterki.

Krok 4

Kotlety podawaj przybrane cząstkami jajek i plasterkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej