Kotlety grzybowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety grzybowe

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

25 dekagramów

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namaczamy. Cebulę drobno siekamy i przesmażamy na odrobinie oleju, aż się zezłoci. Grzyby trzemy na tarce i mieszamy z przesmażoną cebulą.

Krok 2

Bułkę porządnie odciskamy. Dokładnie mieszamy grzyby z bułką i jajkiem. Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat Knorr.

Krok 3

Z gotowej masy formujemy w dłoniach kotlety, obtaczamy je w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej