Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

2 sztuki

400 gramów

null

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

0.5 szklanki

1 łyżka

2 szklanki

1.5 szklanki

1 szklanka

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa posiekaj. Cebulę zeszklij na maśle.

Krok 2

Ryż ugotuj. Następnie wymieszaj z cebulą, dodaj curry, jajka, mąkę, skórkę z cytryny i wymieszaj. Dopraw.

Krok 3

Uformuj kotleciki, obtocz w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Zrób gulasz. Cebulę posiekaj i podsmaż na oliwie, dodaj mięso i smaż 5 minut.

Krok 5

Wlej bulion Knorr, dodaj groszek, czosnek i wymieszaj. Duś 10 minut.

Krok 6

Dodaj pomidory, śmietanę i wymieszaj. Dopraw i polej kotleciki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej