Morskie ragout po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Morskie ragout po meksykańsku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Co mam powiedzieć? Oj, będzie ostro, na pewno będzie. No, ale to przecież danie meksykańskie. Kto się boi, niech ograniczy ilość chili i tabasco.

Krok 2

Kostke rosołową wrzuć do 1/2 l wody i gotuj minutę, mieszając. Rozgrzej oliwę w garnku z grubym dnem, zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj papryke, wymieszaj, smaż razem około minuty. Wrzuć oregano, pomidory, imbir i kolendrę, ponownie wymieszaj. Dodaj chili oraz sok i skórkę z limonek. Znowu wymieszaj, podgrzewaj dalej na małym ogniu. Wlej szklankę rosołu, zagotuj, dodaj kawałki ryby oraz małże, krewetki i tabasco. Gotuj jeszcze jakieś 10 minut na mocnym ogniu. Jeśli uznasz, że trzeba, dodaj jeszcze trochę rosołu. Na koniec przypraw do smaku solą i pieprzem. Morskie ragout najlepiej smakuje z ryżem na sypko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Morskie ragout po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Morskie ragout po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Morskie ragout po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Morskie ragout po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Morskie ragout po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Morskie ragout po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Morskie ragout po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Morskie ragout po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej