Zapiekanka z fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z fetą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

null

null

200 gramów

3 sztuki

2 łyżki

100 gramów

2 łyżki

225 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulę. Smaż na małym ogniu przez 5 minut.

Krok 2

Dodaj opłukany szpinak i przyprawy.

Krok 3

Duś bez przykrycia około 5 minut.

Krok 4

Po ostygnięciu masy, dodaj pietruszkę i koperek. Następnie dodaj jajka, rozkruszony ser feta. Dopraw do smaku.

Krok 5

Masłem wysmaruj naczynie żaroodporne.

Krok 6

Dno i brzegi naczynia wyłóż ciasto, nałóż farsz i przykryj ciastem.

Krok 7

Piecz 40 minut w temperaturze 190 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej