Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
160 gramów
120 gramów
4 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ugotuj ciecierzycę według opisu na opakowaniu.

Krok 2
Ugotuj marchew. Cebulę delikatnie zeszklij na oliwie. Następnie dodaj do niej czosnek i całość chwilkę duś.

Krok 3
Ugotowane ziarna ciecierzycy zmiksuj na gładką masę razem z marchewką, cebulą i czosnkiem. Całość rozcieńcz bulionem warzywnym.

Krok 4
Na dnie talerza ułóż liście szpinaku i zalej je gotową zupą.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: miedzi, manganu, witamin: A, kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej