Zupa z soczewicy z selerem naciowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Zupa z soczewicy z selerem naciowym

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

heart
32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

120 gramów

2 sztuki

1 litr

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 listek

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Soczewice ugotować, według przepisu na opakowaniu.

Zupa z soczewicy z selerem naciowym - Krok 1

Krok 2

Do ugotowanej soczewicy w garnku dodać bulion. Całość zagotować i dodać pokrojonego na drobne kawałki: selera, cebulę, pora i przyprawy. Całość gotować ok. 15 minut na małym ogniu.

Zupa z soczewicy z selerem naciowym - Krok 2

Krok 3

Chleb przyrumienić w tosterze (przygotować grzankę do zupy). Zupę na talerzu posypać natką pietruszki.

Zupa z soczewicy z selerem naciowym - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z soczewicy z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z soczewicy z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z soczewicy z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z soczewicy z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z soczewicy z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z soczewicy z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z soczewicy z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z soczewicy z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej