Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Knorr Rosół z kury 5l

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Rosół z Kury Knorr to kompozycja wysokiej jakości składników, która zapewni daniu smak bulionu drobiowego i pogłębi jego aromat.

Powiązane produkty

Knorr Bulion Rosół Wołowy 3l
Knorr Bulion Rosół Wołowy 3l
Knorr Bulion Warzywny 3l
Knorr Bulion Warzywny 3l
Knorr Bulion Szlachetny Grzybowy z Borowikami 3l
Knorr Bulion Szlachetny Grzybowy z Borowikami 3l
Knorr Bulion Rosół Wołowy 5l
Knorr Bulion Rosół Wołowy 5l
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
sól, tłuszcz roślinny (palmowy, Shea, Sal), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, guanylan disodowy i inozynian disodowy; skrobia, cukier, cebula¹, tłuszcz kurzy (2%), kurkuma¹, nasiona SELERA, marchew¹ (1,03%), ekstrakt drożdżowy, natka pietruszki¹, aromaty, ekstrakt mięsa kurzego (0,12%), syrop karmelowy, maltodekstryna, przeciwutleniacz: wyciągi z rozmarynu. ¹Uprawiane w sposób zrównoważony.
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Rosół z Kury 5l

Bulion jako wywar mięsny, warzywny lub mieszany, jest ważnym składnikiem i bazą wielu popularnych w Polsce potraw. Chcesz zaskoczyć bliskich delikatnymi flaczkami wegetariańskimi, zachwycić przyjaciół wykwintnym kremem jarzynowym, albo przyrządzić chrupiące skrzydełka z grilla? Sięgnij po Knorr Rosół z Kury, a twoje zupy, sosy czy drugie dania zaskoczą wyrazistością i głębią smaku. To tylko 3 proste kroki! Zaczynamy!

Krok 1

Rozpakuj kostkę rosołową i wrzuć do gotującej się wody.

Krok 2

Zamieszaj do rozpuszczenia wszystkich składników i… gotowe!

Krok 3

Na przygotowanym w ten sposób wywarze ugotuj jedną z ulubionych zup, pamiętając o dodaniu charakterystycznych dla niej przypraw np. listka laurowego do fasolówki. Esencjonalnym bulionem podkreśl smak sosu pieczeniowego, pomidorowego lub z grzybów leśnych, doskonale pasujących do warzywnych i mięsnych dań. Pamiętaj, że rozkruszona kostka po połączeniu z olejem i przyprawami to znakomita marynata do drobiu, który w piekarniku lub na ruszcie zachwyci soczystym smakiem oraz chrupiącą, złocistą skórką.