Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Knorr Ekspresowy Żurek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Chcesz podać na obiad smaczną zupę, ale brakuje Ci czasu, by przygotować ją od podstaw? Znakomitym rozwiązaniem będzie Knorr Ekspresowy Żurek!

Powiązane produkty

Knorr Ekspresowy Barszcz Biały
Knorr Ekspresowy Barszcz Biały
Knorr Ulubione Smaki Barszcz Biały z Majerankiem
Knorr Ulubione Smaki Barszcz Biały z Majerankiem
Knorr Rozkosze podniebienia Francuska Zupa Cebulowa
Knorr Rozkosze podniebienia Francuska Zupa Cebulowa
Knorr Rozkosze podniebienia Kremowa Zupa Dyniowa
Knorr Rozkosze podniebienia Kremowa Zupa Dyniowa
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
mąka: ŻYTNIA (43,3%), PSZENNA; ziemniaki (8,7%), sól jodowana, aromaty, wędzona słonina (4,5%) (słonina, przeciwutleniacz: wyciągi z rozmarynu), cukier, maltodekstryna, preparat serwatkowy (MLEKO), mineralna sól potasowa, kwas: kwas cytrynowy; skrobia, czosnek (1,6%), pieprz, tłuszcz palmowy, hydrolizowane białko roślinne, LAKTOZA, majeranek (0,6%), borowiki (0,6%), koncentrat soku z pieczarek (0,5%), ekstrakt drożdżowy, aromat dymu wędzarniczego, sól. Może zawierać inne zboża zawierające gluten, seler, jaja, gorczycę i soję. Uprawiane w sposób zrównoważony.
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Ekspresowy Żurek

Żurek wielu osobom kojarzy się z pyszną, tradycyjną domową kuchnią. Warto pielęgnować tę wspaniałą tradycję zbliżającą do siebie wszystkie pokolenia i podać na obiad gęsty żurek, pełen smacznych dodatków, jak chrupiące grzanki, pachnące kawałki boczku czy plastry białej kiełbasy z dodatkiem majeranku. Wystarczy poznać kilka prostych kroków i… pyszna zupa jest na wyciągnięcie ręki. Zaczynamy!

Krok 1

Do garnka wlej 750 ml zimnej wody, dodaj zawartość Knorr Ekspresowy Żurek i dokładnie wymieszaj. Wodę możesz zastąpić przecedzonym bulionem warzywnym lub mięsnym.

Krok 2

Całość doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając tak, by dokładnie rozpuścić wszystkie grudki. Następnie gotuj zupę na niewielkim ogniu przez około 5-7 minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

W trakcie gotowania możesz dodać do zupy białą kiełbasę i podsmażony na patelni wędzony boczek pokrojony w drobną kostkę.

Krok 4

Gotową zupę podawaj tak, jak lubisz – z chrupiącymi grzankami, świeżym pieczywem lub gotowanymi ziemniakami. Smacznego!