
Knorr Ekspresowy Żurek
Chcesz podać na obiad smaczną zupę, ale brakuje Ci czasu, by przygotować ją od podstaw? Znakomitym rozwiązaniem będzie Knorr Ekspresowy Żurek!
Polecane przepisy
Inspiracje i porady
Knorr Ekspresowy Żurek
Żurek wielu osobom kojarzy się z pyszną, tradycyjną domową kuchnią. Warto pielęgnować tę wspaniałą tradycję zbliżającą do siebie wszystkie pokolenia i podać na obiad gęsty żurek, pełen smacznych dodatków, jak chrupiące grzanki, pachnące kawałki boczku czy plastry białej kiełbasy z dodatkiem majeranku. Wystarczy poznać kilka prostych kroków i… pyszna zupa jest na wyciągnięcie ręki. Zaczynamy!
Krok 1
Do garnka wlej 750 ml zimnej wody, dodaj zawartość Knorr Ekspresowy Żurek i dokładnie wymieszaj. Wodę możesz zastąpić przecedzonym bulionem warzywnym lub mięsnym.
Krok 2
Całość doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając tak, by dokładnie rozpuścić wszystkie grudki. Następnie gotuj zupę na niewielkim ogniu przez około 5-7 minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
W trakcie gotowania możesz dodać do zupy białą kiełbasę i podsmażony na patelni wędzony boczek pokrojony w drobną kostkę.
Krok 4
Gotową zupę podawaj tak, jak lubisz – z chrupiącymi grzankami, świeżym pieczywem lub gotowanymi ziemniakami. Smacznego!