Banany w cieście sezamowym z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany w cieście sezamowym z imbirem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

4 sztuki

200

0.5 łyżki

4 łyżki

4 łyżki

1 opakowanie

null opakowań

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj jogurt w mlekiem, cukrem, sezamem oraz imbirem.

Krok 2

Dodaj Fix Knorr i ponownie wymieszaj aż powstanie gładkie ciasto.

Krok 3

Banany obierz, pokrój na trzy części i obtocz w cieście.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej, wrzuć banany i smaż do czasu, gdy uzyskają złoty kolor.

Krok 5

Banany odsącz i polej sosem toffi.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Makaron ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej