
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
5 sztuk
1 kilogram
2 łyżeczki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka,cukier,margaryne ucieramy
Krok 2
Dodajemy mąkę,proszek do pieczenia,miksujemy
Krok 3
białka ubijamy osobno
Krok 4
białko dodajemy porcjami do całości masy
Krok 5
masę wylewamy na blache,układamy połówki śliwek na całości ciasta
Krok 6
Pieczemy ok 45min w 180*C
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej