Gruszki w sosie karmelowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gruszki w sosie karmelowym

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 sztuki

5 dekagramów

150 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki obierz , zostawiając ogonek . Przekrój na pół , wydrąż gniazda nasienne . Wino , cukier , goździki , korę cynamonową i pokrojoną laskę wanilii włóż do rondelka . Włóż gruszki , gotuj 15 minut na małym ogniu . Gruszki wyjmij , ostudź .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej