Bucatini alla matriciana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bucatini alla matriciana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 sztuka

100 gramów

200 gramów

600 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek, dodaj posiekaną ostrą papryczkę, smaż razem z boczkiem pokrojonym w kostkę przez około 4-5 minut.

Krok 2

Dodaj pomidory pokrojone w kostkę i zagotuj. Duś razem przez ok. 10 minut, aż sos zgęstnieje i dopraw solą do smaku.

Krok 3

Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie. Gdy makaron będzie już gotowy, odsącz z wody i przelej do sosu. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem i podawaj ze świeżo utartym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej