Burger glazurowany w sosie śliwkowym
NOWY PRZEPIS
łatwe
15 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W małej misce pomieszaj ketchup sos sojowy powidła śliwkowe i starty imbir.
Krok 2
Produkt Knorr do burgerów zalej 100ml ciepłej wody odstaw na około 5 minut tak aby produkt wchłonął wodę. Wymieszaj całość z mięsem wołowym, a następnie uformuj 4 okrągłe burgery. Smaż je na średnio rozgrzanym grillu lub patelni przez 4-5 minut z każdej strony. Stopień wysmażenia możesz określić samemu. Pod koniec smażenia mięso delikatnie posmaruj sosem z ketchupu.
Krok 3
Bułki do burgerów przetnij na pół, opiecz na ruszcie grilla posmaruj kremem orzechowym. Na bułkę nałóż obie sałaty, ser oraz burgera – wyciśnij ketchup Hellmann's, przykryj kolejną bułką.

Dobra rada:
Burgera możesz dodatkowo zapiec z serem i podawać z frytkami
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Fix Soczyste Burgery
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Burger glazurowany w sosie śliwkowym
Lubisz fast foody z budek? Sięgnij po ich lepszą wersję i przygotuj pyszne burgery glazurowane w sosie śliwkowym! W naszej recepturze znajdziesz chrupiącą bułkę, aromatyczny sos, świeże warzywa i soczyste mięso. Czeka Cię prawdziwa uczta smaków! Sprawdź listę składników i rozpocznij przygotowania pysznych burgerów. Kto wie, może na stałe dołączą do Twojego menu?
Na jaką okazję?
Grill ze znajomymi to doskonała okazja na przygotowanie burgera glazurowanego w sosie śliwkowym. Upiecz mięso na ruszcie i chwilę później połóż koło niego ulubione pieczywo. Pycha! Nie myśl jednak, że potrzebujesz specjalnej okazji, by sięgnąć po naszą recepturę. Przyrządź burgery glazurowane w sosie śliwkowym, gdy tylko najdzie Cię ochota. Nawet teraz!
Czy wiesz, że?
Nasze burgery z sosem śliwkowym zachwycają Cię niepowtarzalnym aromatem. Wszystko za sprawą składników, które dobieraliśmy z wyjątkową starannością! Na liście produktów znajdziesz m.in. sos sojowy, ser cheddar, imbir i powidła śliwkowe. To połączenie wydaje Ci się dość niestandardowe? Spróbuj naszych burgerów glazurowanych w sosie śliwkowym, a nie będziesz mieć żadnych wątpliwości.
Dla urozmaicenia:
Jeżeli chcesz dodatkowo ulepszyć smak naszego dania, to posyp bułki burgerowe odrobiną sera. Doskonale sprawdzi się gouda lub cheddar, które szybko stopnieją na grillu. Burgera glazurowanego w sosie śliwkowym możesz również zaserwować z chrupiącymi frytkami! Ten dodatek sprawi, że przeniesiesz się smakiem do amerykańskiej budki z fast foodami. Udanej podróży i smacznego! Daj znać, czy nasza receptura spełniła Twoje oczekiwania.