Ciastka dla cukrzyków - przepis dla diabetyków | Przepisy.pl pixel

Ciasteczka dla diabetyków

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

79

heart
379 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

585 osób wydrukowało

Pobierz pdf

682 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

1 szklanka

3 szklanki

20 gramów

20 gramów

20 gramów

200 gramów

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło i mleko podgrzej razem na małym ogniu. Odstaw na bok do wystudzenia.

Ciasteczka dla diabetyków - Krok 1

Krok 2

Do miski wsyp wszystkie suche składniki. Całość wymieszaj.

Ciasteczka dla diabetyków - Krok 2

Krok 3

Połącz z wystudzonym masłem z mlekiem i dwoma jajkami. Dobrze wymieszaj.

Ciasteczka dla diabetyków - Krok 3

Krok 4

Gotowe ciasto nakładaj łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, formując małe ciasteczka.

Ciasteczka dla diabetyków - Krok 4

Krok 5

Piecz w piekarniku, w temperaturze 180 st. C przez 15-20 minut.

Ciasteczka dla diabetyków - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasteczka dla diabetykówCiasteczka dla diabetyków

Jak połączyć miłość do słodyczy z ograniczeniami narzucanymi przez konieczność kontroli cukru w diecie? Jednym z rozwiązań są ciasteczka dla diabetyków, przygotowane bez dodatku cukru. Płatki owsiane, masło, jajka i mleko to podstawowe produkty, z których przygotujecie ciasteczka. Oprócz niezwykle prostego składu deser ten cechuje się także szybkością przygotowania – pół godziny wystarczy, aby cieszyć się wyjątkowym smakiem bezcukrowych ciasteczek.

Dla kogo?

Ciasteczka bez dodatku cukru to propozycja nie tylko dla diabetyków. Zachwycą każdego, kto lubi szybkie, proste i pyszne domowe desery.

Na jaką okazję?

Przede wszystkim na co dzień. Ciasteczka dla diabetyków są wręcz obowiązkowym dodatkiem do popołudniowej kawy! Możecie je także zabrać do pracy, jako oryginalną i pyszną przekąskę.

Czy wiesz, że?

Płatki owsiane produkowane są w trzech wersjach – zwykłe, górskie i błyskawiczne. Różnią się sposobem przygotowania. Zwykłe wymagają gotowania, górskie jedynie krótkotrwałego podgrzania, natomiast błyskawiczne mogą być spożywane również na zimno.

Dla urozmaicenia:

Możesz przygotować większą ilość ciasteczek bez cukru. Aby zachowały swoją świeżość przez długi czas, przechowuj je w szczelnie zamkniętym pudełku.