Ciasto Zebra (duże) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto Zebra (duże)

Autor: MoNiSiA:*

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 szklanki

6 sztuk

2 szklanki

4 łyżeczki

2 szklanki

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier i jajka utrzec mikserem na jednolita mase przez ok. 5-7min

Krok 2

Do masy jajecznej dodawac stopniowo mąki i miksowac jesli ciasto bedzie sie lepic do widełek dodawac stopniowo wody i oliwy. do masy dodac proszek do pieczenia i wymieszac.

Krok 3

Gotowa mase podzielic na dwie czesci i do jednej dodac kakao. Można również urozmaicic przepis i dodac owoców do ciasta np. winogrona lub wisnie.

Krok 4

Formę wysmarowac masłemlub margaryną wyłożyc papierem sniadaniowym. Ciasto wlewac na przemian raz białe raz ciemne.

Krok 5

Wstawic ciasto do piecyka w tem. 200 stopni i piec 45 min.

Krok 6

Przystroić ciasto według uznania SMACZNEGO:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej