
Składniki
2 łyżeczki
10 sztuk
1 szklanka
400 mililitrów
2 łyżki
3 łyżki
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżka
1 szklanka
1 kilogram
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu rozgrzej olej. Dodaj cebulę i smaż do zarumienienia.
Krok 2
Zmniejsz ogień, dodaj dymki i pastę curry. Mieszaj i smaż przez około minutę.
Krok 3
Następnie wlej mleko kokosowe, bulion i sos rybny. Dodaj cukier i zagotuj.
Krok 4
Włóż pomidory i gotuj około 2 minuty.
Krok 5
Dodaj krewetki i gotuj około 3 minuty. Udekoruj listkami kolendry, podawaj z limonką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej