
Składniki
400 gramów
4 łyżki
4 łyżeczki
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Zmiksuj maliny z cukrem, a następnie dodaj skrobię ziemniaczaną, kilka łyżek zimnej wody i wymieszaj.

Krok 2
Zagotuj 100 ml wody. Całość wylej na wrzącą wodę jednocześnie delikatnie mieszając.

Krok 3
Chwilę zagotuj po czym odstaw z ognia, przełóż do przezroczystej salaterki. Kisiel udekoruj gęstym jogurtem, a na wierzch połóż listek zielonej bazylii.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy C i miedzi.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Domowy kisiel malinowy
Szukasz sposobu na zdrowy, ale także smakowity podwieczorek? Polecamy kisiel z malinami polany gęstym jogurtem naturalnym z dodatkiem świeżej bazylii. Brzmi kusząco? I tak też smakuje!
Dla kogo? Kisiel z malinami to idealny posiłek dla wielbicieli deserów, który pozwoli zrezygnować z kupnych gotowych przekąsek. Znakomicie zaspokoi Twój apetyt na słodkości.
Na zdrowie! Taki podwieczorek dostarczy nie tylko wrażeń smakowych, ale także witaminjest bogatym źródłem witaminy C (1 porcja zawiera 28,6 mg, czyli 35,8% RWS), która znakomicie wpływa na odporność organizmu tzn. pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Samo zdrowie!
Czy wiesz, że? Jeśli lubisz desery z owocami sezonowymi, pamiętaj, że możesz je przygotowywać także zimą. Maliny czy truskawki zebrane w sezonie możesz zamrozić, by cieszyć się nimi o każdej porze roku.