Feta na rukoli po grecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Feta na rukoli po grecku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

2 sztuki

1 pęczek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy grecki Knorr połącz dokładnie z 2 łyżkami ciepłej wody i oliwą. Składniki zmieszaj, aby miały jednolitą konsystencję.

Krok 2

Usuń gniazda nasienne a miąższ pokrój w grube paski.

Krok 3

Fetę panieruj w jajku i bułce tartej. Smaż na lekko złoty kolor z obu stron.

Krok 4

Papryki zapiec w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 250 stopni, aż skórka mocno się zarumieni. Wystudź i obierz ze skórki.

Krok 5

Ułóż na talerzu liście rukoli, polej sosem, następnie ser i paprykę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej