Gruszki w sosie waniliowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gruszki w sosie waniliowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj, obierz, przepołów i wydrąż gruszki.

Krok 2

Z cukru i gorącej wody ugotuj syrop, a następnie dodaj gruszki i gotuj, aż staną się miękkie. Wystudź je w syropie dodając odrobinę kwasu cytrynowego.

Krok 3

Po ostudzeniu przenieś łyżką cedzakową do kompotierek.

Krok 4

Dodaj mąkę ziemniaczaną do niewielkiej ilości mleka. Pozostałe mleko zagotuj.

Krok 5

Do gotującego się mleka wlej rozmieszaną z chłodnym mlekiem mąkę ziemniaczaną i mieszaj tak, by nie zrobiły się grudki. Zagotuj sos.

Krok 6

Dodaj o niego cukier waniliowy. Po ostudzeniu polej gruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszki w sosie waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszki w sosie waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszki w sosie waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszki w sosie waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszki w sosie waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszki w sosie waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszki w sosie waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gruszki w sosie waniliowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz warzywny
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej