Jaja w sosie szczypiorkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaja w sosie szczypiorkowym

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez mieszamy z jogurtem. Szczypiorek myjemy, drobno kroimy, dodajemy do majonezu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 2

Jajka obieramy, kroimy na połówki. Układamy na talerzu i polewamy przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja w sosie szczypiorkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja w sosie szczypiorkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja w sosie szczypiorkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja w sosie szczypiorkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja w sosie szczypiorkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja w sosie szczypiorkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja w sosie szczypiorkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja w sosie szczypiorkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej