Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowymKrem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym

Meksykańska fiesta, tequila i muzyka mariachi z tym właśnie kojarzy się smak tej wyśmienitej i sycącej zupy. Delikatny i słodki smak kukurydzy, podbiliśmy wyrazistymi nutami kurkumy, ostrej papryki w proszku i małego strączka chilli. Ognisty temperament idealnie balansuje słodycz mleczka kokosowego i przywodzący na myśl zapach ogniska aromat wędzonej słodkiej papryki. Odrobina kiełków do dekoracji i gotowe.