Kurczak koronacyjny Królowej Elżbiety z zieloną sałatką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak koronacyjny Królowej Elżbiety z zieloną sałatką

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak koronacyjny Królowej  Elżbiety z zieloną sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak koronacyjny Królowej  Elżbiety z zieloną sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak koronacyjny Królowej  Elżbiety z zieloną sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak koronacyjny Królowej  Elżbiety z zieloną sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak koronacyjny Królowej  Elżbiety z zieloną sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak koronacyjny Królowej  Elżbiety z zieloną sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak koronacyjny Królowej  Elżbiety z zieloną sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak koronacyjny Królowej  Elżbiety z zieloną sałatką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak koronacyjny Królowej  Elżbiety z zieloną sałatkąKurczak koronacyjny Królowej Elżbiety z zieloną sałatką

Kurczak koronacyjny to danie, które pierwszy raz podano podczas przyjęcia na część Królowej Elżbiety II. Jest wyśmienite w smaku i banalnie wręcz proste w przygotowaniu. W tradycyjnej wersji sos curry oparty jest na majonezie, jednak my proponujemy lżejszą wersję bazującą na jogurcie naturalnym. Kurczak koronacyjny doskonale smakuje na grzankach. Prawdziwie królewski lekki obiad.