Makrela masala z ryżem jaśminowym i piklowaną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makrela masala z ryżem jaśminowym i piklowaną cebulą

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
34 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makrela masala z ryżem jaśminowym i piklowaną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makrela masala z ryżem jaśminowym i piklowaną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makrela masala z ryżem jaśminowym i piklowaną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makrela masala z ryżem jaśminowym i piklowaną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makrela masala z ryżem jaśminowym i piklowaną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makrela masala z ryżem jaśminowym i piklowaną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makrela masala z ryżem jaśminowym i piklowaną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makrela masala z ryżem jaśminowym i piklowaną cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makrela masala z ryżem jaśminowym i piklowaną cebuląMakrela masala z ryżem jaśminowym i piklowaną cebulą

Najczęściej goszczącymi rybami na polskich stołach są łosoś, dorsz i oczywiście śledź. Postanowiliśmy zerwać z tą kulinarną nudą i proponujemy przygotować makrelę (i to nie wędzoną). Jej pełny, wyrazisty smak doskonale podkreśli aromatyczna marynata z mleka kokosowego z imbirem, skórką z limonki i przyprawą garam masala. Dania dopełni delikatny ryż jaśminowy i marynowana w soku z limonki czerwona cebulka.