Tagliatelle z krewetkami w sosie białego wina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z krewetkami w sosie białego wina

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z krewetkami w sosie białego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z krewetkami w sosie białego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z krewetkami w sosie białego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z krewetkami w sosie białego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z krewetkami w sosie białego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z krewetkami w sosie białego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z krewetkami w sosie białego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z krewetkami w sosie białego wina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tagliatelle z krewetkami w sosie białego winaTagliatelle z krewetkami w sosie białego wina

Krewetki uznawane są za afrodyzjaki nie tylko dzięki wysokiej zawartości cynku, fosforu, potasu i magnezu, ale i za ich wyrafinowany smak. Prosty w przygotowaniu i doskonały w smaku przepis od Manueli Gołąb - Manu od kuchni z pewnością przypadnie wszystkim do gustu