Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa
70 przepisów - 14 dni

Składniki
100 gramów
200 mililitrów
20 gramów
2 łyżki
80 gramów
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Rozmrażamy jagody.

Krok 2
Komosę ryżową gotujemy razem z suszonymi jagodami goi na napoju sojowym zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 3
Dodajemy czarne jagody, cynamon oraz orzechy nerkowca.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
Komosanka
Pora na: Śniadanie.
Komosa ryżowa z jagodami i orzechami to idealny sposób na owocowe rozpoczęcie dnia. Śniadanie nie musi być tradycyjne, z kanapką, jajecznicą czy sałatką. Doskonałym rozwiązaniem jest połączenie komosy ryżowej i owoców, które dodadzą energii. Spróbujcie tego wyjątkowego zestawienia, które wzbogacone odrobiną cynamonu zachwyci miłośników aromatycznych dań. Ważną funkcję w tym przepisie pełni także sposób gotowania komosy, na napoju sojowym, który tworzy z pozostałymi składnikami oryginalną kompozycję smakową. Komosanka jest również doskonałą alternatywą dla popularnej owsianki.
Dla kogo?
Przepis doskonale wpisuje się w zbilansowaną dietę 1500 kalorii, przeznaczoną dla osób aktywnych fizycznie.
Wiesz, co jesz!
Komosanka z jagodami i orzechami to optymalny ładunek energetyczny na początek dnia. Zawiera 420,2 kcal, 9 g błonnika oraz 18,3 g białka.
Czy wiesz, że?
Komosa ryżowa, wbrew nazwie, nie jest produkowana z ryżu. To roślina jednoroczna znana od blisko 5 tysięcy lat na terenach Ameryki Południowej. Była głównym składnikiem kuchni Inków, zastępując kukurydzę.