Komosanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa

70 przepisów - 14 dni

Komosanka

Autor: Mgr dietetyk Diana Foks

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 mililitrów

20 gramów

2 łyżki

80 gramów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Rozmrażamy jagody.

Komosanka - Krok 1

Krok 2

Komosę ryżową gotujemy razem z suszonymi jagodami goi na napoju sojowym zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Komosanka - Krok 2

Krok 3

Dodajemy czarne jagody, cynamon oraz orzechy nerkowca.

Komosanka - Krok 3
Mgr dietetyk Diana Foks

Dobra rada:

Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Komosanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Komosanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Komosanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Komosanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Komosanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Komosanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Komosanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Komosanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - KomosankaKomosanka

Pora na: Śniadanie.

Komosa ryżowa z jagodami i orzechami to idealny sposób na owocowe rozpoczęcie dnia. Śniadanie nie musi być tradycyjne, z kanapką, jajecznicą czy sałatką. Doskonałym rozwiązaniem jest połączenie komosy ryżowej i owoców, które dodadzą energii. Spróbujcie tego wyjątkowego zestawienia, które wzbogacone odrobiną cynamonu zachwyci miłośników aromatycznych dań. Ważną funkcję w tym przepisie pełni także sposób gotowania komosy, na napoju sojowym, który tworzy z pozostałymi składnikami oryginalną kompozycję smakową. Komosanka jest również doskonałą alternatywą dla popularnej owsianki.

Dla kogo?

Przepis doskonale wpisuje się w zbilansowaną dietę 1500 kalorii, przeznaczoną dla osób aktywnych fizycznie.

Wiesz, co jesz!

Komosanka z jagodami i orzechami to optymalny ładunek energetyczny na początek dnia. Zawiera 420,2 kcal, 9 g błonnika oraz 18,3 g białka.

Czy wiesz, że?

Komosa ryżowa, wbrew nazwie, nie jest produkowana z ryżu. To roślina jednoroczna znana od blisko 5 tysięcy lat na terenach Ameryki Południowej. Była głównym składnikiem kuchni Inków, zastępując kukurydzę.