
Składniki
1 kilogram
1 kilogram
2 sztuki
1 słoik
2 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
2 szczypty
1 szczypta
10 mililitrów
2 łyżeczki
100 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz ziemniaki i wrzuć do osolonej wody.Następnie Obierz marchew i pokrój w pół księżyce i wrzuć do wody z jedną łyżką cukru i gotuj aż do miękkości .
Krok 2
Pokrój filety i je przypraw (solą,pieprzem,paprykom słodką i ostrą) rozgrzej olej na patelni i daj na patelnię filety jak się upiekom to daj na talerz pokryty ręcznikiem papierowym.
Krok 3
Do marchewki dodaj groszek i wodę z mąką.Ubij ziemniaki. Podaj na talerzu
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej