
Składniki
2.5 szklanki
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przesiewany 2.5 szklanki mąki do miski
Krok 2
Dodajemy miękkie masło lub margarynę
Krok 3
Dodajemy serek homogenizowany
Krok 4
Dodajemy cukier waniliowy, szczyptę soli, proszek do pieczenia
Krok 5
Wszystko razem ugniatamy
Krok 6
Gotowe ciasto wałkujemy
Krok 7
Wycinamy trójkąty
Krok 8
Na każdym z trójkątów wykładamy po łyżeczce powideł śliwkowych
Krok 9
Zawijamy w rogaliki
Krok 10
Pieczemy 20 minut w 180°
Krok 11
Do ozdoby smarujemy lukrem z cukru pudru i cytryny i posypujemy ulubionymi dodatkami
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej