Babka jogurtowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka jogurtowa

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 mililitrów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

30 gramów

30 gramów

30 gramów

20 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło roztapiamy. Cukier waniliowy, cukier trzcinowy, cukier, mąkę, proszek do pieczenia razem wymieszaj. Dodaj jajka i jogurt. Całość krótko miksuj. Dodaj przestudzone masło. Całość krótko miksuj.

Krok 2

Ciasto przelej do formy na babkę wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piecz w 180 stopniach przez 30-40 minut(do suchego patyczka). Wystudź.

Krok 3

Cukier puder połącz z ciepłą wodą, do uzyskania konsystencji lukru. Polej wystudzoną babkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka jogurtowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka jogurtowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka jogurtowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka jogurtowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka jogurtowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka jogurtowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka jogurtowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka jogurtowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej