Sałatka z kurczaka z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczaka z ananasem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

12

heart
53 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

200 osób wydrukowało

Pobierz pdf

308 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

160 gramów

1 sztuka

4 łyżeczki

1.5 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mięso z kurczaka umyj, a następnie pokrój i wymieszaj z posiekanym czosnkiem, połową sosu sojowego i olejem.

Sałatka z kurczaka z ananasem - Krok 1

Krok 2

Ananasa pokrój na kawałki, wymieszaj z pozostałym sosem sojowym.

Sałatka z kurczaka z ananasem - Krok 2

Krok 3

Na oleju usmaż pokrojoną paprykę i dymkę. Przełóż na talerz.

Sałatka z kurczaka z ananasem - Krok 3

Krok 4

Na patelnię wlej olej i usmaż ananasa. Przełóż na talerz.

Sałatka z kurczaka z ananasem - Krok 4

Krok 5

Na reszcie oleju usmaż mięso, po czym połącz je ze wszystkimi składnikami. Dodaj ugotowany ryż, wymieszaj i podgrzej. Potrawę podawaj na ciepło. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem.

Sałatka z kurczaka z ananasem - Krok 5
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, witamin A, E, niacyny oraz witamin B6, C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej