
Składniki
160 gramów
1 sztuka
4 łyżeczki
1.5 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso z kurczaka umyj, a następnie pokrój i wymieszaj z posiekanym czosnkiem, połową sosu sojowego i olejem.

Krok 2
Ananasa pokrój na kawałki, wymieszaj z pozostałym sosem sojowym.

Krok 3
Na oleju usmaż pokrojoną paprykę i dymkę. Przełóż na talerz.

Krok 4
Na patelnię wlej olej i usmaż ananasa. Przełóż na talerz.

Krok 5
Na reszcie oleju usmaż mięso, po czym połącz je ze wszystkimi składnikami. Dodaj ugotowany ryż, wymieszaj i podgrzej. Potrawę podawaj na ciepło. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, witamin A, E, niacyny oraz witamin B6, C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej