Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni
Sałatka z makaronem typu ryż, zielonym jabłkiem, zielonym ogórkiem, szczypiorkiem i olejem rzepakowym
łatwe
89 osób zapisało

Składniki
12 łyżek
2 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
4 łyżki
4 łyżki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.

Krok 2
Jabłko i ogórka umyć, a następnie pokroić w drobne paseczki. Awokado pokroić na drobne części.

Krok 3
Połączyć makaron, jabłko, ogórka, awokado, szczypiorek z olejem i sokiem z cytryny. Wymieszaną surówkę posypać posiekanymi listkami mięty.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, miedzi, witamin: E, C oraz kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej