
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 2
Nadmiar zalewy z tuńczyka odlej, fasolę odcedź.
Krok 3
Wszystkie składniki wymieszaj i dodaj do nich przyprawę w mini kostkach Knorr. Przed podaniem dopraw pieprzem i solą, jeśli zachodzi taka potrzeba.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z tuńczykiem i makaronem
Szybka makaronowa sałatka z tuńczykiem nie wymaga żadnych kulinarnych umiejętności, a jedynie połączenia kilku składników, które łatwo znaleźć w każdej kuchni czy spiżarni. W kilkanaście minut otrzymasz smaczny obiad dla czterech osób na każdą porę roku. Sałatka z tuńczykiem sprawdzi się również jako kolacja lub lunch do pracy, który można przygotować wcześniej. Paczkę makaronowych kokardek gotuj w osolonym wrzątku niecałe 10 minut. Najlepszy makaron to ten ugotowany al dente, czyli lekko niedogotowany, stawiający opór na zębach, miękki, lecz jednocześnie jędrny. Następnie zahartuj go zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania. Odcedź puszkowanego tuńczyka w sosie własnym lub oleju oraz fioletową fasolę z puszki. Połącz składniki w dużej misce, wymieszaj i przypraw je kostką pietruszkową Knorr, 3 łyżkami majonezu Hellmann's Babuni oraz odrobiną soli i pieprzu. Pamiętaj, że przeciętny Włoch zjada rocznie 28 kilogramów makaronu, a Polak jedynie 5 – przyrządzaj więc jak najczęściej to pyszne danie!