Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa
70 przepisów - 14 dni

Składniki
50 gramów
90 gramów
30 gramów
0.5 łyżeczki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Paprykę i kiszonego ogórka pokrój w kostkę.

Krok 2
Do miski wrzuć roszponkę oraz warzywa i obraną makrelę.

Krok 3
Dodaj przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej
Sałatka z wędzoną makrelą
Pora na: Podwieczorek.
Sałatka jest doskonałą propozycją zarówno na śniadanie, jak i na podwieczorek. Łącząc dowolne składniki, możecie ją komponować zgodnie z własnym gustem kulinarnym. Nasza propozycja na dzisiejsze menu to sałatka z wędzoną makrelą. Danie wyróżnia przede wszystkim bogaty smak i aromat, a także łatwość przygotowania. Wystarczy kilka popularnych składników i kilkanaście minut spędzonych w kuchni, by ta wyjątkowa potrawa trafiła na wasz stół. Sałatka idealnie nadaje się również na posiłek zabierany do pracy czy w długą podróż.
Dla kogo?
Sałatka z wędzoną makrelą przypadnie do gustu osobom aktywnym fizycznie, dbającym o zbilansowaną, wysokobiałkową dietę.
Wiesz, co jesz!
Podwieczorek z wędzonej makreli dostarczy 158,4 kcal energii, 2,7 g błonnika oraz 13,1 g białka.
Czy wiesz, że?
Makrele można spotkać u wybrzeży Oceanu Atlantyckiego, w Morzu Bałtyckim, Śródziemnym i Czarnym. Dorosłe ryby osiągają długość do 50 cm i ważą ok. 1 kg. Makrele żyjące w Bałtyku pojawiają się w tych wodach tuż po tarle i odpływają przed sezonem zimowym.