Sałatka z wędzoną makrelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa

70 przepisów - 14 dni

Sałatka z wędzoną makrelą

Autor: Mgr dietetyk Diana Foks

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

90 gramów

30 gramów

0.5 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Paprykę i kiszonego ogórka pokrój w kostkę.

Sałatka z wędzoną makrelą - Krok 1

Krok 2

Do miski wrzuć roszponkę oraz warzywa i obraną makrelę.

Sałatka z wędzoną makrelą - Krok 2

Krok 3

Dodaj przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Sałatka z wędzoną makrelą - Krok 3
Mgr dietetyk Diana Foks

Dobra rada:

Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z wędzoną makreląSałatka z wędzoną makrelą

Pora na: Podwieczorek.

Sałatka jest doskonałą propozycją zarówno na śniadanie, jak i na podwieczorek. Łącząc dowolne składniki, możecie ją komponować zgodnie z własnym gustem kulinarnym. Nasza propozycja na dzisiejsze menu to sałatka z wędzoną makrelą. Danie wyróżnia przede wszystkim bogaty smak i aromat, a także łatwość przygotowania. Wystarczy kilka popularnych składników i kilkanaście minut spędzonych w kuchni, by ta wyjątkowa potrawa trafiła na wasz stół. Sałatka idealnie nadaje się również na posiłek zabierany do pracy czy w długą podróż.

Dla kogo?

Sałatka z wędzoną makrelą przypadnie do gustu osobom aktywnym fizycznie, dbającym o zbilansowaną, wysokobiałkową dietę.

Wiesz, co jesz!

Podwieczorek z wędzonej makreli dostarczy 158,4 kcal energii, 2,7 g błonnika oraz 13,1 g białka.

Czy wiesz, że?

Makrele można spotkać u wybrzeży Oceanu Atlantyckiego, w Morzu Bałtyckim, Śródziemnym i Czarnym. Dorosłe ryby osiągają długość do 50 cm i ważą ok. 1 kg. Makrele żyjące w Bałtyku pojawiają się w tych wodach tuż po tarle i odpływają przed sezonem zimowym.