Wołowina z fasolą w stylu tex -mex przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z fasolą w stylu tex -mex

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

29

heart
233 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

225 osób wydrukowało

Pobierz pdf

587 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

800 gramów

800 gramów

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzej olej, dodaj drobno posiekaną cebulę. Zeszklij ją, dodając pod koniec drobno posiekany czosnek.

Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - Krok 1

Krok 2

Dodaj mięso i smaż na mocnym ogniu mieszając i rozgniatając grudki, aż mięso lekko zbrązowieje. Dodaj kmin, słodką i ostrą paprykę oraz oregano, które przed dodaniem rozetrzyj w dłoniach, wymieszaj, dodaj pomidory z zalewy, duś pod przykryciem ok. 30 min.

Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - Krok 2

Krok 3

Dodaj odcedzoną fasolę z puszki, duś ok. 20 min., doprawiając do pod koniec smaku solą i sosem typu tabasco, podawaj z ryżem lub kukurydzianymi tortillami.

Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Katarzyna Mielnik

    Katarzyna Mielnik , 26.07.2019

    Och jak to pyszniutko wyglada !!! Dzis jade do centrum na zakuoy to kupie swiezutkie mieso dobrowolskich i jutro robie na obiad !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • dorota winnicka

    dorota winnicka , 20.05.2018

    Szybkie danie i bardzo dobre lekko ostre. U mnie z bagietka czosnkową.Napewno będę robić od czasu do czasu.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z fasolą w stylu tex -mex  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej