
Składniki
150 gramów
120 gramów
120 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
30 gramów
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Szpinak umyć i osuszyć. Pomidory pokroić w kostkę.

Krok 2
Szynkę pokroić na paski.

Krok 3
Zieleninę pokroić.

Krok 4
Dodać ocet balsamiczny i przyprawy. Wymieszać wszystko razem.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bazylia z krajów śródziemnomorskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
Sałatka ze szpinakiem i szynką
Pora na: Kolację.
Posiłek wieńczący dzień powinien być , a jednocześnie skutecznie sycić apetyt, by powstrzymać nas przed sięganiem po różne smakołyki tuż przed snem. Jeśli szukacie przepisu, który odpowiada temu opisowi, bez wątpienia jest nim sałatka ze szpinakiem i szynką. Solidna porcja warzyw, wzbogacona mięsnym dodatkiem oraz aromatycznymi przyprawami to doskonały pomysł na kolację. Smak dania podkreśla również ocet balsamiczny z pieprzem, bazylią i oregano, nadając sałatce wyrazistości i włoskiego charakteru.
Dla kogo?
Sałatka ze szpinakiem i szynką to doskonała propozycja dla osób aktywnych fizycznie, dbających o zbilansowaną dietę.
Wiesz, co jesz!
Sałatka dostarczy organizmowi 394,6 kcal energii, 7,7 g błonnika oraz 34,4 g wartościowego białka.
Czy wiesz, że?
Szynka parmeńska obecna w przepisie, do dziś wytwarzana jest tradycyjnymi sposobami w regionie Emilia – Romagna. Powstaje z całych udźców wieprzowych, poddawanych procesowi suszenia.