Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7.5 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Maliny podgrzewaj w garnku do momentu aż się rozpadną. Dodaj miód i w razie potrzeby, odrobinę wody.

Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi - Krok 1

Krok 2

Serek wyłóż do miseczki, polej ostudzonymi malinami i posyp płatkami. Podawaj z listkami świeżej mięty.

Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi - Krok 2
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, miedzi, witaminy B2, witaminy C, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej