Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi
łatwe
8 osób zapisało

Składniki
7.5 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżka
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Maliny podgrzewaj w garnku do momentu aż się rozpadną. Dodaj miód i w razie potrzeby, odrobinę wody.

Krok 2
Serek wyłóż do miseczki, polej ostudzonymi malinami i posyp płatkami. Podawaj z listkami świeżej mięty.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, miedzi, witaminy B2, witaminy C, folianów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej