Śledzie w trzech smakach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w trzech smakach

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

sos pomidorowy:

sos cebulowy:

sos musztardowy:

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli chcesz zrobić ŚLEDZIE W TRZECH SMAKACH, a bardzo się śpieszysz, wystarczy, że polejesz ryby sosami i podasz z razowym chlebem i masłem. Polecam jednak inny sposób - śledzie trzeba wymieszać z odpowiednim sosem i wstawić do lodówki na 12, a nawet 24 godziny. Są naprawdę świetne dopiero wtedy, gdy porządnie przejdą smakiem sosu.

Krok 2

W trzech miseczkach (lub w trzech słoikach) wymieszaj składniki trzech sosów. Podawaj do śledzi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej