Spaghetti w sosie serowo-brokułowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti w sosie serowo-brokułowym

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

300 gramów

150 gramów

1 opakowanie

150 gramów

50 gramów

1 sztuka

300 mililitrów

50 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek kroję w kostkę, przesmażam. Wykładam na talerz. Na tej samej patelni na tłuszczu od boczku smażę cebulę drobno pokrojoną. Brokuł dzielę na różyczki.

Krok 2

Dodaje groszek zielony, różyczki brokuła. Wlewam 100 ml wody. Duszę warzywa do miękkości.

Krok 3

Odkładam trochę groszku i brokuła do dekoracji. Resztę miksuję blenderem.

Krok 4

Fix Knorr Macn Cheese rozrabiam w mleku. Dodaję do brokuła, masło, parmezan też. Mieszam i zagotowuję sos.

Krok 5

Makaron gotuję według instrukcji w osolonej wodzie aldente. Makaron przekładam do sosu. Podaję z boczkiem i różyczkami brokuła i groszkiem odłożonym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej