
Składniki
0.5 sztuki
300 gramów
150 gramów
1 opakowanie
150 gramów
50 gramów
1 sztuka
300 mililitrów
50 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek kroję w kostkę, przesmażam. Wykładam na talerz. Na tej samej patelni na tłuszczu od boczku smażę cebulę drobno pokrojoną. Brokuł dzielę na różyczki.
Krok 2
Dodaje groszek zielony, różyczki brokuła. Wlewam 100 ml wody. Duszę warzywa do miękkości.
Krok 3
Odkładam trochę groszku i brokuła do dekoracji. Resztę miksuję blenderem.
Krok 4
Fix Knorr Macn Cheese rozrabiam w mleku. Dodaję do brokuła, masło, parmezan też. Mieszam i zagotowuję sos.
Krok 5
Makaron gotuję według instrukcji w osolonej wodzie aldente. Makaron przekładam do sosu. Podaję z boczkiem i różyczkami brokuła i groszkiem odłożonym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej