Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

1

heart
22 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

280 gramów

280 gramów

200 gramów

4 łyżeczki

1 pęczek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Fasolkę umyj i ugotuj poczynając od wrzącej wody.

Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - Krok 1

Krok 2

Makaron ugotuj al. dente w drugim garnku.

Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - Krok 2

Krok 3

Stek umyj, osusz, delikatnie posyp pieprzem i usmaż na oleju. Możesz podczas smażenia dodać odrobinę wody.

Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - Krok 3

Krok 4

Koper zielony umyj, osusz i pokrój na drobno. Gotowe potrawy przełóż na talerz i posyp zielonym koprem. Na deser – świeża brzoskwinia.

Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - Krok 4
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, witamin A, E, B1, B2, B6, B12, PP.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej