Tiramisu rabarbarowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tiramisu rabarbarowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do płaskiej porcelanowej miski włożyć, jedno obok drugiego, herbatniki i zalać je likierem wiśniowym. Rabarbar solidnie umyć i pokroić na kawałeczki, podlać troszkę wody i podgrzać. Ciągle grzejąc na ogniu dodać cukier i zagotować. Do mąki ziemniaczanej dodać trochę wody i wymieszać. Mąkę dodać do rabarbaru i zagotować. Następnie wylać mąkę z rabarbarem na ułożone herbatniki. Śmietanę starannie wymieszać z marcepanem, serkiem homogenizowanym, ajerkoniakiem, cukrem i cukrem waniliowym. Taką masę wylać na mąkę z rabarbarem. Całość wstawić do lodówki na godzinę. Przed podaniem udekorować wiórkami czekoladowymi i listkami melisy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tiramisu rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tiramisu rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tiramisu rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tiramisu rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tiramisu rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tiramisu rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tiramisu rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tiramisu rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej