
Składniki
50 gramów
50 gramów
70 gramów
1 łyżeczka
0.25 łyżeczki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Jeżeli chcesz uzyskać bardziej płynną konsystencję dolej wody.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
Twarogowy koktajl z malin
Pora na: Drugie śniadanie.
Posiłki wcale nie muszą być monotonne, o czym łatwo się przekonacie, próbując koktajlu twarogowego. Odpowiednie dobranie składników pozwala tworzyć pyszne, aromatyczne potrawy, które nie tylko wybornie smakują, ale także pomagają w utrzymaniu diety. Nasza propozycja na drugie śniadanie to koktajl z malin lub z owoców lasu. Zaspokoi głód oraz skutecznie rozprawi się z pokusą zjedzenia czegoś słodkiego, z czym – szczególnie w początkowych fazach diety – zmaga się niemal każdy.
Dla kogo?
Przepis na twarogowy koktajl z malin na drugie śniadanie wykorzystają osoby aktywne fizycznie, stosujące zbilansowaną dietę wysokobiałkową.
Wiesz, co jesz!
Twarogowy koktajl z malin to 132,5 kcal, które dostarczą wam energii do działania. Posiłek zawiera również 5,5 g błonnika oraz 12,7 g białka.
Czy wiesz, że?
Maliny mają wiele odmian, wśród których znajdziecie moroszki, obecne głównie w Skandynawii. Mają pomarańczowy kolor i nieco cierpki smak. Są głównym składnikiem dżemów, popularnych w Norwegii, Szwecji i Finlandii. W Polsce również spotykana jest ta odmiana malin, jednak – z uwagi na rzadkość występowania – objęta jest ścisłą ochroną gatunkową.