Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

8

heart
36 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

sos pieczarkowy:

2 łyżki

1 sztuka

400 gramów

2 szczypty

0.5 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

kotlety:

250 gramów

3 łyżki

1 sztuka

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 szczypty

0.5 łyżeczki

2 szczypty

1 łyżka

sos sałatkowy:

3 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

pozostałe składniki:

1 sztuka

1 łyżka

200 gramów

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos pieczarkowy: podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę na maśle, następnie dodaj pokrojone w plasterki pieczarki, czosnek, pietruszkę oraz kostkę grzybową. Podsmażaj ok. 15 minut, na koniec dodaj mascarpone.

Krok 2

Przygotuj kotlety twarogowe: w misce wymieszaj twaróg, mąkę, jajko i przyprawy. Ulep z masy kotlety. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Ułóż kotlety na blaszce i z wierzchu posmaruj oliwą. Piecz przez 10 minut.

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy: wymieszaj w szklance wodę, oliwę, sok cytryny i zioła ogrodowe.

Krok 4

Ugotuj ryż według instrukcji. Do ugotowanego ryżu dodaj 1 łyżkę sosu sałatkowego.

Krok 5

Przygotuj sałatkę: Pokój sałatę, pomidorki, ogórka , szczypiorek i awokado. Wymieszaj warzywa z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki twarogowe w wiosennym wydaniu z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej