
Składniki
1 słoik
250 gramów
20 sztuk
1 sztuka
2 łyżeczki
1 opakowanie
2 łyżeczki
500 mililitrów
1 opakowanie
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki myjemy i kroimy w plastry. Oliwki kroimy w plastry. Karczochy odsączamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulę i pokrojone warzywa. Doprawiamy solą i pieprz, dodajemy przyprawy - do lasagne, czosnek z ziołami i cukier. Całość zalewamy passatą i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 25 minut.
Krok 2
W tym czasie wstawiamy wodę na makaron orecchiette. Wrzącą wodę solimy i wsypujemy zawartość opakowania do garnka. Gotujemy al dente. Odcedzamy makaron i łączymy z gorącym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej