Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

1.5 litra

1 łyżeczka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy, osuszamy i kroimy w "ósemki". W wodzie rozpuszczamy cukier i wkładamy do niej ziemniaki.

Krok 2

Odstawiamy na co najmniej 2 godziny lub zostawiamy w lodówce na całą noc.

Krok 3

Ziemniaki odcedzamy suszymy i wrzucamy do miski. Dodajemy wszystkie przyprawy i oliwę. Dokładnie mieszamy.

Krok 4

Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 40 minut. W trakcie pieczenia przewracamy na drugą stronę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej