
Składniki
600 gramów
2 łyżki
200 gramów
1 sztuka
2 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką pod bieżącą wodą. Osusz, a następnie przełóż do woreczka do pieczenia.
Krok 2
Dynię pokrój w duże kawałki, połącz z ziemniakami i przełóż do miski.
Krok 3
Dopraw warzywa miodem, oliwą i przyprawą Knorr.
Krok 4
Dodaj gałązkę rozmarynu i piecz w naczyniu żaroodpornym w 180 °C przez 45 minut. Podawaj jako dodatek do potraw mięsnych.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczone ziemniaczki z dynią
Szukasz alternatywy dla klasycznego purée lub gotowanych ziemniaków? Dobrą propozycją będzie przygotowanie ich w piekarniku z dodatkiem dyni. Nie musisz ich obierać, wystarczy, że dokładnie wyczyścisz je za pomocą szczoteczki. Do potrawy wybierz nieduże ziemniaki lub pokrój większe warzywa na kawałki. Dynię, również rozdrobnioną, posmaruj miodem. Wrzuć składniki razem do woreczka do pieczenia i dodaj do nich rozmaryn oraz inne przyprawy. Pieczone w ten sposób będą wyjątkowo aromatyczne, z delikatną skórką i miękkim wnętrzem. Sprawdzą się jako dodatek do dań mięsnych i nie tylko. Będą również wyśmienite jako ciepła kolacja. Podawaj je wtedy z sosami, na przykład czosnkowym lub musztardowym, i sałatką ze świeżych sezonowych warzyw. Jeśli lubisz delikatnie ciągnący się ser, posyp proponowane danie z ziemniaków startym żółtym serem (np. goudą) lub płatkami parmezanu. Jeśli chcesz wypróbować tę smaczną potrawę i nieco odmienić klasyczną wersję ziemniaków, zapoznaj się z naszym sprawdzonym przepisem.