Młoda kapusta z mięsem z łopatki wieprzowej – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bardzo łatwa kapusta

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 kilogram

0.5 kilograma

1 sztuka

0.5 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

5 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę kiszoną posiekać i włożyć do garnka. Kapustę białą posiekać i włożyć do garnka. Mięso pokroić w kawałki i dodać do kapusty.

Krok 2

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić i dodać do kapusty. Do garnka wrzucić wszystkie przyprawy. Zalać wodą.

Krok 3

Gotować ok 2 godzin mieszając wszystko co jakiś czas.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej