Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa
70 przepisów - 14 dni

Składniki
50 gramów
50 gramów
70 gramów
1 łyżeczka
0.25 łyżeczki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Jeżeli chcesz uzyskać bardziej płynną konsystencję dolej wody.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej
Twarogowy koktajl z malin
Pora na: Drugie śniadanie.
Posiłki wcale nie muszą być monotonne, o czym łatwo się przekonacie, próbując koktajlu twarogowego. Odpowiednie dobranie składników pozwala tworzyć pyszne, aromatyczne potrawy, które nie tylko wybornie smakują, ale także pomagają w utrzymaniu diety. Nasza propozycja na drugie śniadanie to koktajl z malin lub z owoców lasu. Zaspokoi głód oraz skutecznie rozprawi się z pokusą zjedzenia czegoś słodkiego, z czym – szczególnie w początkowych fazach diety – zmaga się niemal każdy.
Dla kogo?
Przepis na twarogowy koktajl z malin na drugie śniadanie wykorzystają osoby aktywne fizycznie, stosujące zbilansowaną dietę wysokobiałkową.
Wiesz, co jesz!
Twarogowy koktajl z malin to 132,5 kcal, które dostarczą wam energii do działania. Posiłek zawiera również 5,5 g błonnika oraz 12,7 g białka.
Czy wiesz, że?
Maliny mają wiele odmian, wśród których znajdziecie moroszki, obecne głównie w Skandynawii. Mają pomarańczowy kolor i nieco cierpki smak. Są głównym składnikiem dżemów, popularnych w Norwegii, Szwecji i Finlandii. W Polsce również spotykana jest ta odmiana malin, jednak – z uwagi na rzadkość występowania – objęta jest ścisłą ochroną gatunkową.