
Składniki
2 opakowania
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wlej do garnka 300 ml. Dodaj dwa opakowania zupy Knorr, wymieszaj dokładnie rózgą. Wlej jeszcze 500 ml wody, ponownie wymieszaj i zacznij gotować.
Krok 2
Ryż wsyp na suchą i gorącą patelnię i praż ok. 5 minut. Odstaw do ostygnięcia. Zupę podawaj posypaną prażonym ryżem.

Dobra rada:
Ryż możesz zastąpić np. kaszą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kremowa zupa dyniowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywna zupa z prażonym ryżem
Za sprawą przepisu na warzywną zupę z prażonym ryżem przekonacie się, że gotowanie jest dla każdego. Błyskawiczna i łatwa w przygotowaniu, zachwyca fantastycznym, dyniowym aromatem. Jej słoneczny kolor działa na wyobraźnię. Polecamy nie tylko jesienią!
Dla kogo?
Nie potrzebujecie w pełni wyposażonej kuchni, by cieszyć się smakiem wyśmienitej zupy z ryżem. Z powodzeniem można przyrządzić ją nawet w studenckim mieszkaniu lub akademiku. Przecież jadłospis nie musi sprowadzać się wyłącznie do tostów z serem.
Na jaką okazję?
Zbliża się pora obiadu, bliscy coraz częściej dopytują, co dziś pojawi się na talerzach, a Wy nie macie pomysłu? Od teraz nie musicie tym się martwić. Pyszną warzywną zupę z prażonym ryżem podacie ekspresowo.
Czy wiesz, że?
Dzikim ryżem nazywane są podłużne nasiona rośliny wodnej, która występuje w rzekach i jeziorach Ameryki Północnej. Ziarna cechują się zieloną, brązową lub czarną łuską.
Dla urozmaicenia:
Amatorzy wyrazistych, ostrych potraw mogą wzbogacić smak warzywnej zupy dodatkową porcją imbiru, pieprzu cayenne i gałki muszkatołowej.