Zapiekanka ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

200 gramów

1 litr

4 sztuki

20 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko doprowadź do wrzenia i zestaw z ognia.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z cukrem i wbij 2 jajka. Całość dokładnie wymieszaj i wlewaj stopniowo do mleka.

Krok 3

Całość ubij mikserem.

Krok 4

Śliwki ułóż w formie i zalej ciastem. Wierzch posyp wiórkami masła.

Krok 5

Piecz 45 minut w temperaturze 210 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
20 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej